naar groep 1

Buiten spelen!

Onze kleuters spelen veel buiten op ons groene schoolplein. Samen spelen, klauteren, graven en bouwen en zo op ontdekkingstocht gaan.

Start van de dag

Elke ochtend begint met een inloop vanaf 8.20 u. Alle kinderen krijgen een passende opdracht en de leerkracht geeft kinderen extra aandacht.

Ontwikkelingsgericht

We kijken goed naar wat een kind kan en doet en werken stapsgewijs toe naar het volgende doel. Ieder kind zijn eigen route, spelenderwijs!

KWINK

Onze kleuters leren vlot de wereld van KWINK kennen, waardoor zij leren hoe ze met zichzelf en anderen moeten en kunnen omgaan.

Thema's

De groep werkt met uitdagende en inspirerende thema's, zoals reizen, feest en Nederland. Elk thema krijgt zijn eigen speelhoek en thematafel.

Zelfredzaam

We stimuleren kinderen zelf hun zaakjes te regelen, daar groeien ze van. Met het online kiesbord leren kinderen hun keuzewerk te plannen.

Hieraan herken je onze kleutergroep

goed onderwijs

We maken gebruik van de leerlijnen Jonge Kind om ons onderwijs in te richten. De leerlijnen helpen ons ook bij de observaties en extra ondersteuning die kinderen nodig hebben.

logopedie

Logopediepraktijk Pluspunt werkt wekelijks in onze school. Er is veel contact over de behandeling die zoveel mogelijk wordt aangepast aan het thema in de klas.

kleinschalig

Onze kleutergroep is overzichtelijk, rustig, gezellig en daardoor is er veel aandacht voor het individuele kind.
erop uit

Onze kleuters gaan regelmatig op excursie. Bijvoorbeeld naar de boerderij of imker, de bakker of de bibliotheek. Samen met ouders maken wij de wereld zo een stukje groter.

overgang

Samen met de peuterspeelzaal maken we de overgang naar groep 1 zo soepel mogelijk. We werken hierin actief samen met de leidster van onze eigen peutergroep.

Wennen

Heeft een kind nog geen ervaring met een groep of opvang, dan heeft het mogelijk meer tijd nodig om te wennen. We houden altijd korte lijntjes met u over de eerste tijd op school.
Wat vertellen ouders

Wij hebben 2 kinderen in de onderbouw zitten en zijn erg tevreden over deze gezellige knusse dorpsschool. De sfeer, de kleinschaligheid en vooral ook hoe de kinderen van alle klassen zorg en taken naar elkaar toe hebben, zorgt dat iedereen elkaar kent en op een positieve manier met elkaar om gaat. Onze kinderen gaan elke dag met plezier naar school.
Stephanie
Onze beide dochters gaan met veel plezier naar school. Er wordt veel samengewerkt, ook met leerlingen uit andere groepen. Topondernemers is hun favoriet, hoewel.. open podium vinden ze ook wel heel leuk!
Jolanda
Alle leerkrachten en kinderen kennen elkaar en de saamhorigheid is voelbaar fijn op deze school. Elk kind krijgt de mogelijkheid om te stralen binnen zijn/haar eigen talenten en leerlijn. Een fijne school waar een positieve sfeer aanwezig is!
Carolien
Onze kinderen genieten van het samen spelen, chill-lezen en topondernemers. Er is veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Iedereen kent elkaar en ziet naar elkaar om! Wij als ouders ervaren een grote en positieve ouderbetrokkenheid!
Abida
De kleinere school zien wij als waardevol omdat de kinderen gezien worden en zichzelf mogen en kunnen zijn. Onze jongens gaan dan ook met plezier naar school.
Gerjan en & Truida Woelders
Previous
Next

Wat vertellen kinderen

Het is leuk op deze school, omdat je iedereen hier kent.
Evi, groep 6
Op De Regenboog is het leuk, omdat er veel verschillende kinderen zijn.
Nathan, groep 6
De Regenboog is een leuke school, omdat we er altijd leuke activiteiten te doen krijgen.
Lianne, groep 5
Ik heb leuke vrienden op deze school.
Yde, groep 4
De Regenboog is een leuke school, omdat het een kleine school is.
Babet, groep 6
De kinderen, juffen en meester zijn lief.
Gijs en Liese, groep 5 en 4
Op de Regenboog leren we op leuke manieren rekenen, bijvoorbeeld op de computer.
Tian, groep 5
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Click Here
Ik zit in groep 7. We zitten met groep 6 in hetzelfde lokaal bij meester Rutger. Dat vind ik heel gezellig! Ik vind rekenen heel leuk en lezen! We beginnen vaak eerst met lezen en daarna begint de rest van de les. Vind het dan wel jammer dat ik niet verder kan lezen.
Noor, groep 7
Previous
Next

Benieuwd naar onze school?

loop gerust eens binnen

of maak een afspraak!