GGD IJsselland

GGD IJsselland is een samenwerkingsverband van een aantal gemeenten die zich bezighoudt met preventieve gezondheidszorg. Hieronder kunt u lezen wat ze zoal doen op het gebied van jeugdgezondheidszorg.

Jeugdgezondheid

Jeugdgezondheidszorg (JGZ) richt zich op het bevorderen van een gezonde groei en ontwikkeling van kinderen van 0-19 jaar. Dit betekent het voorkómen, opsporen en bestrijden van oorzaken die een gezonde groei en ontwikkeling verstoren. 

De jeugdgezondheidszorg voorziet in een collectief preventief aanbod aan alle jeugdigen. Dit uit zich in aandacht voor een gezonde lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling van alle jeugdigen van 0 maanden tot 19 jaar.

Preventie
In de jeugdgezondheidszorg staat het belang van de jeugdige centraal. Die heeft er recht op dat zijn ontwikkeling wordt gevolgd en dat hij/ zij daarin ondersteund wordt.

Per april 2013 verzorgt GGD IJsselland naast de jeugdgezondheidszorg 4-19 jaar, ook de 0 tot 4-jarige zorg in de gemeente Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Staphorst, Olst-Wijhe, Raalte en Deventer (2011). Dat wordt integrale jeugdgezondheidszorg genoemd.

Wat doet de Jeugdgezondheidszorg nog meer?

In vrijwel alle gemeenten verzorgt de GGD een inloopspreekuur. Ook op onze school is er gelegenheid om dit spreekuur te bezoeken. Voor meer informatie over locaties en tijdstippen zie CJG.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland via het speciale JGZ nummer: 088-4430702 (bereikbaar van 08.00 – 12.00 uur en van 12.30 – 16.30 uur). Of via e-mail: jeugdgezondheidszorg@ggdijsselland.nl.

 

Activiteiten

Er zijn geen evenementen om weer te geven.