VOMOL project groep 7

Afgelopen vrijdag heeft groep 7 deelgenomen aan het VOMOL project bij Roelofs.
Aan de kinderen werd uitgelegd wat het gevaar is van landbouwvoertuigen in het verkeer.
Zelf mochten de kinderen meerijden in een tractor en ervaren hoe weinig je hoort.
Maar ook wat er gebeurd met bijvoorbeeld een ploeg die achter je zit.

Landbouwvoertuigen zijn gevaarlijk
Landbouwvoertuigen vormen een gevaar op de weg. Vooral buiten de bebouwde kom gebeuren er veel ongelukken met landbouwverkeer en fietsers. Vaak met ernstige afloop. 
De slachtoffers van deze ongevallen zijn vaak de andere (kwetsbare) weggebruikers, niet de bestuurders van landbouwvoertuigen zelf. Het is daarom van belang om te weten wat de gevaren zijn van landbouwverkeer op de weg en hoe je hiermee om kunt gaan. 

De doelgroepen
‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ is een lesprogramma waarbij meerdere partijen betrokken zijn, die met landbouwvoertuigen te maken hebben. De belangrijkste doelgroep is basisschoolleerlingen van groep 7&8. AOC-leerlingen en loon- en landbouwwerkers laten de leerlingen zien welke gevaren er zijn verschillende landbouwvoertuigen. Alle betrokkenen leren van elkaar hoe ze veilig moeten omgaan met landbouwvoertuigen op de weg. 
Maar ook de ouders van de leerlingen krijgen informatie over het onderwerp en hoe ze hun kind in het verkeer kunnen leren hierover.

De VOMOL-les
De les bestaat uit 3 onderdelen. In het eerste gedeelte houden de leerlingen aan aantal dagen bij hoeveel landbouwvoertuigen ze tegenkomen onderweg naar school. In het theoriegedeelte van de les leren de kinderen aan de hand van foto’s over de gevaren van landbouwvoertuigen op de weg. In het praktijkgedeelte doen de kinderen opdrachten rondom verschillende landbouwvoertuigen die op het schoolplein staan opgesteld.

 

Nieuws per groep
Activiteiten

Koningsspelen

20 april 2018 aanvangstijd:00:00

Schoolkerkdienst

22 april 2018 aanvangstijd:00:00