Sinterklaas in groep 1-2

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van Sinterklaas. Wat een feest!
In de klas hebben wij verschillende activiteiten gedaan rondom het thema Sinterklaas.

Allereerst hebben wij bijna elke dag het Sinterklaasjournaal bekeken. Super spannend, want niet alles ging gelijk helemaal goed. Gelukkig is Sinterklaas wel veilig in Nederland aangekomen!

Met de groep hebben wij pepernoten gebakken. Eerst hebben een paar kinderen het deeg gemaakt en daarna kreeg iedereen een stukje deeg. Iedereen mocht zijn eigen pepernoten maken. Wat een feest! Nadat de pepernoten waren gebakken hebben wij deze lekker opgegeten.

Samen hebben wij een sinterklaastekening gemaakt. Je mocht zelf weten wat je ging tekenen, als het maar met sinterklaas te maken had. Paard, stoomboot, pakjes, pietenhuis, pieten, sinterklaas en water werd er getekend. Alle kinderen deden hun uiterste best!

Op maandagmiddag kwam er een piet op school om samen met ons pietengym te doen. De piet heeft ons geholpen om het parcours af te leggen. Wij moesten het dak op klimmen, over het dak lopen, pakjes in de schoorsteen gooien, springen over obstakels en als laatste van het dak afglijden. Iedereen kon het en daarom hebben wij een pietendiploma gekregen! Super goed gedaan!

Op 5 december was het dan eindelijk zover: Sinterklaas kwam bij ons op school. Sinterklaas in een koets en de pieten op de step. Oeps… de pieten hadden teveel pepernoten gesnoept en moesten daarom steppen van Sinterklaas. Sinterklaas had gehoord dat wij een pietengym hadden en daarom was hij snel gekomen. De pieten konden nu mooi sporten en zorgen dat hun pietenpakken weer goed passen.

Sinterklaas is nu weer naar Spanje, maar gelukkig kunnen wij nog nagenieten met de foto’s.

 

Nieuws per groep
Activiteiten

Koningsspelen

20 april 2018 aanvangstijd:00:00

Schoolkerkdienst

22 april 2018 aanvangstijd:00:00